dinsdag 22 mei 2007

Vinger aan de Pols

Vandaag dinsdag 22 mei start het vernieuwde programma Vinger aan de Pols.
Een serie indringende portretten van mensen die we allemaal kennen. Ze moesten een levensbedreigende klap incasseren en zijn die langzaam weer te boven gekomen.
In verrassend openhartige gesprekken vertellen deze bekende mensen over de manier waarop ze zich niet zomaar lieten kisten en zich een weg terug hebben gevochten naar een nieuwe werkelijkheid. Zij moesten daarvoor een beroep doen op de 'innerlijke krachten' die nodig zijn om zo'n zware fysieke en psychische strijd te strijden. Moed, doorzettingsvermogen, realiteitsbesef en een niet kapot te krijgen optimisme: tanden op elkaar en dóór. Zo lang er leven is, is er hoop.

In de eerste aflevering staat Patricia Paay centraal. Zij bleek twee jaar geleden angina pectoris te hebben, een aandoening van het hart waarbij belangrijke aders verstopt raken. Patricia en haar man Adam Curry zijn in Engeland gaan wonen, op zoek naar een plekje uit de schijnwerpers. Daar zijn ze speciaal voor deze aflevering opgezocht. Patricia vertelt waarom ze denkt dat ze dit hartprobleem heeft gekregen. Over de wereld van perfectie, glitter en glamour waar ze uiteindelijk niet goed tegen kon, over onzekerheid, angst en wat je door zo'n fysieke klap over jezelf leert.

Voor de meeste mensen is een goede gezondheid een vanzelfsprekend gegeven. En áls ze eens ergens last van hebben, gaat het meestal snel weer over. Maar soms niet… Dan heeft het noodlot toegeslagen en is er sprake van een levensbedreigende ziekte, een ernstige uitval van vitale functies en soms zelfs erger. Of je bekend of onbekend bent, het noodlot heeft geen respect voor bijzondere prestaties of talenten, noch voor succes, geld of macht. "Heaven has no favorites".

In de volgende afleveringen staan onder andere de volgende personen centraal: Tineke de Nooij, Wubbo Ockels, Joke Bruijs (borstkanker), Larry Hagman, Elco Brinkman, Silvia Kristel en Willem Nijholt. (bron: http://www.avro.nl/tv/programmas_a-z/vinger_aan_de_pols/##)



Geen opmerkingen: