vrijdag 22 juni 2007

Informatief boekje: Vervroegd in de overgang (door behandeling tegen kanker)

Via de site van de Amazones ben ik achter het bestaan gekomen van een Informatief boekje genaamd: Vervroegd in de Overgang (door behandeling tegen kanker).
Voor een klein bedrag is het te bestellen en met 94 bladzijde heel informatief.

Voor geinteresseerde lotgenoten hier de tekst die ik heb overgenomen van de Amazones site:

Boekje 'Vervroegd in de overgang' (door behandeling tegen kanker)
Onder de paraplu van het NKI/AVL is een boekje ontstaan wat voor vrouwen die aan hun behandeling beginnen, maar zeker ook voor vrouwen die al geconfronteerd zijn met die vervroegde overgang een belangrijke bijdrage biedt in de informatie-voorziening.
De titel van dit boekje is 'Vervroegd in de overgang' (door behandeling tegen kanker).
De redactie van dit boekje was in handen van Margaret Schot, nurse practitioner van het NKI/AVL en Sandra de Bruijn, verpleegkundig specialist oncologie Reinier de Graaf Groep. Ervaring en deskundigheid vanuit verschillende specialismen vanuit het NKI-AVL, Reinier de Graaf, St. Radboud en VU is door hen gebundeld.
Artsen, een seksuologe en verpleegkundigen hebben ieder vanuit hun eigen vakgebied en ervaring kennis aangeleverd en geven daarnaast praktische adviezen.

De inhoud in een notendop: - De natuurlijke en vervroegde overgang - Kankerbehandeling en vervroegde overgang (chirurgie, radiotherapie, chemotherapie, hormoontherapie - Symptomen (specifieke en niet-specifieke). - Behandeling met hormoonsubstitutie en ook beschrijving van de resultaten van verschillende studies - Adviezen voor het omgaan met overgangsklachten - Seksualiteit - Adressen en websites.

Het boekje is gratis af te halen of tegen portokosten (4 postzegels van 0,44 eurocent = € 1.76) aan te vragen bij het voorlichtingscentrum van het NKI/AVL (Plesmanlaan 121, 1066 CX Amsterdam).
Geïnteresseerde Amazones kunnen deze via de mail opvragen bij Karin (karinhaanstra@hotmail.com). Vergeet hierbij je naam en je adres niet te vermelden. Amazones dienen het bedrag van € 1.76 over te maken op giro 4340044 t.n.v. Stichting Amazones o.v.v. "boekje overgang". Meer mag natuurlijk ook. Karin zorgt dan dat het boekje bij je terechtkomt.

Car

Geen opmerkingen: