maandag 13 augustus 2007

Nieuwe kostenpost ziektekostenverzekeraar

De vakantie is voorbij, de caravan staat weer voor minstens een jaar in de stalling en alles is weer opgeruimd dus vandaag maar weer overgegaan tot actie.
Nadat ik de afgelopen dagen met Dees (zij is naast lotgenoot ook productspecialist oncologie) heen en weer gemaild had over de voors- en tegens van hormoontherapie, vanmiddag een goed gesprek met de huisarts gehad waarin alle plussen, minnen en open vragen over de hormoontherapie tersprake zijn gekomen.
Omdat ik de eerste vrouw binnen zijn praktijk ben bij wie hij Zoladex spuit kon hij ons niet op alle vragen antwoord geven.
Voorheen werd volgens hem een ander medicijn toegepast en werd Zoladex vrnl. gegeven aan mannen met prostaatkanker.
Morgen gaat hij overleggen met een gynaecoloog uit het Dijkzicht om zo toch alle vragen te kunnen beantwoorden.
Het blijkt dat bij 30% van de premenopauzale vrouwen sprake is van een hormoongevoelige tumor, daarbij worden al veel vrouwen door de chemotherapie postmenopauzaal, ik dus niet.
Of dit positief of negatief is ga ik me verder maar niet in verdiepen.
De eerste maandelijkse Zoladex spuit is dus gezet en vanavond heb ik de eerste tamoxifen pil er ook maar direct achteraan gegooid. In het vervolg maakt hij onderdeel uit van de dagelijkse vitaminepillen.
Het prikken was overigens een fluitje van een cent.
Deze hele therapie is overigens weer een leuke kostenpost voor de ziektekostenverzekeraar. Kosten per maand inclusief plaatsen 250 euro.
Brengt ons voor 5 jaar op een totaalbedrag van 15.000 euro.
En mij levert het maandelijks een loopje naar de apotheek op, ik krijg maar voor een maand medicijnen mee en moet er aan denken om ze elke maand te bestellen. Voorraad aanhouden daar doet de apotheek niet aan.
Handig of niet ? Ik wil toch niet dik worden !

Car

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Car, even bijgelezen op je blog, na de vakantie. Ben eigenlijk ahrd aan het werk, 150 mailtjes en een stapel post waar je niet overheen kon kijken. Maar het gaat goed.Ben er al aardig doorheen. Rianne is met E en L naar de bioscoop en prof Plons. Dus kan lekker doorwerken. Bel je nog voor donderdag.
Kus Mir