vrijdag 26 maart 2010

Eerste paal en Opa

Vandaag was een bijzondere dag met een lach en een traan. Een nieuw begin en een afscheid.

Vanmorgen is de eerste paal geslagen van "Villa Senior", de levensbestendige woning die mijn ouders na de zomer gaan bewonen.


Kort na het moment dat ik zelfstandig ben gaan wonen zijn zij verhuist naar een zonnige woning in Ommoord welke binnenkort te koop gezet zal worden. Ook al heb ik zelf nooit in het huis gewoont toch zal ook dit weer een periode zijn die word afgesloten, volgens K. zal het luchtje van opa & oma vast in het nieuwe huis niet meer aanwezig zijn.
Ondanks het woongenot met groen uitzicht wat ze hier jaren hebben genoten gaan ze,gelukkig nog samen, op 74 jarige leeftijd de stap zetten naar een vrijstaande woning in de wijk Nesselande, dicht in de buurt van mijn zus. De trap zal vooral door mijn moeder niet langer genomen hoeven worden.
Ma mocht zelf vanmorgen de eerste paal slaan.


De bouwvordering zullen door Mir weer worden bijgehouden via een blog http://gvkade.blogspot.com/

Afgelopen zondag is Opa van Maurik op 88 jarige leeftijd overleden, door ons eigenlijk altijd Opa Jaws genoemd.
Opa was een ware levensgenieter, bij elke gelegenheid die tot een feestje bestempeld kon worden was hij van de partij. Achter de geraniums zitten was niet zijn ding.
Vanmiddag is hij onder begeleiding van het Shantyikoor Rotterdam en een koor van het Rotterdams Wijktheater naar zijn laatste rustplaats gebracht. Voor zijn voormalige woning zijn er op zijn verzoek nog een paar vuurpijlen afgestoken.
Bij menige verjaardag of feestje vooral als het vergezeld zal gaan met eten zullen we aan je denken opa. Het zou mooi zijn als ook wij met zoveel energie zo oud mogen worden.

Car