woensdag 7 april 2010

Adiana sterilisatie uitgevoerd.

Met een enigzins dubbel gevoel liet ik me vanmiddag naar het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp vervoeren voor de Adiana sterilisatie. De internist had nog niet gereageerd op mijn email van vorige week waarin ik hem gevraagd had naar een second opinion in het AVL t.a.v. het Zoladex gebruik. De ingreep zou toch niet binnen enkele dagen al nutteloos blijken ?
Mijn overtuiging dat ik gebeurtenissen beter stap voor stap af kan handelen, en me van te voren niet al te druk moet maken over eventuele gevolgen gecombineerd met mijn gierigheid (er was sprake van een boete van 25% bij annulering binnen 7 dagen)  had me doen besluiten om hem maar gewoon door te laten gaan.
Ik wil niet zeggen dat de ingreep echt een fluitje van een cent was maar zoals verwacht was het zonder verdoving echt goed te doen. 
Tijdens bloedpikken word ik tenslotte ook licht in mijn hoofd en komen de opvliegers in alle heftigheid voorbij, nu werd hier nog een weeachtig kramperig gevoel aan toegevoegd. Nu weet ik dat twee tabletten naproxen de heftige kantjes er ook nog afgehaald zouden hebben.
M. "mocht" mee naar binnen om verplicht op het beeldscherm mee te kijken, dit was zijn "straf" omdat hij zelf niet durfde. Binnen het half uur stonden we inderdaad weer buiten en was het klusje geklaard. 
Over een maand wordt er een echo gemaakt om te kijken of de plugjes nog goed op z'n plaats zitten en dan volgt er twee maanden later nog een X-HSG waarmee bepaald word of de ingreep is gelukt.
Op de terugweg in de auto bedacht ik me dat het toch wat was, ruim 17 jaar diverse methode's van anticonceptie gebruikt en dan nu in drie kwartier hier definitief van af.
Mooie methode, voor hen die zeker weten dat er geen kinderwens meer is maar nog wel hormonale medicatie gebruiken, DOEN !!!!!!
Thuisgekomen bleek mijn internist gebeld te hebben. Hij had contact gehad met het AVL en daar was  bevestigd dat tamoxifen gecombineerd met zoladex gezien mijn leeftijd volgens de inzichten van het AVL geen significant verschil op overleving oplevert. 
Yes, het zoladex recept gaat dus regelrecht de vuilnisbak in en ik blijf definitief bij mijn besluit. Niet meer beginnen met die troep. Kwaliteit van leven is voor mij momenteel veel belangrijker.

Tijdens het avondeten vertelde we K. hoe de dag verlopen was waarop mij een hand werd overhandigd en er een brede grijns op zijn gezicht verscheen. "Bedankt ma, nu weet ik zeker dat ik enig erfgenaam blijf"

Car

4 opmerkingen:

Anoniem zei

moedig hoor

Anoniem zei

Ik heb het enkele maanden terug ook laten doen in het Spaarne. Helaas wilde toen maar 1 kant lukken, dus over 2 weken moet ik terug voor de andere kant. Ik zie daar best tegenop, want mij is het niet zo heel goed bevallen. Ik vond het nog vrij pijnlijk, maar dat zal misschien gekomen zijn omdat het niet wilde lukken. 's Avonds veel krampen gehad. De dag erna voelde ik me ook echt lamlendig. Ik vond het best een tegenvaller, maar sindsdien voel ik me goed, dus als de andere kant nu ook wil lukken en het eindresultaat goed is, heb ik het er wel voor over...

Car zei

Beste Anoniem,

Ook bij mij bleek maar een kant te zijn gelukt. Onderzoek heeft uitgewezen dat de zgn ingebrachte plug wel op de juiste plek zit maar er nog steeds contrast vloeistof die nu al twee keer ter controle is ingebracht langs kan.
In november moet ik het nogmaals laten controleren en als de eileider dan nog steeds niet dichtgegroeid is om de plug heen zullen er andere maatregelen getroffen moeten worden.
Advies: neem van te voren een goede pijnstiller.

Anoniem zei

Geachte ervaringsdeskundigen,

mijn vrouw heeft de adianamethode ook ondergaan, blijft echter last houden van pijn in de onderbuik, pijn als ze rechtop staat. Niet continue aanwezig, wel als ze zich moet inspannen, stukje lopen bv of iets tillen. Wel zou alles op zijn plek zitten volgens specialist en zou er in principe geen klachten moeten zijn. Volgens gezien lange duur van herstel vragen wij ons of of er meerdere vrouwen dit probleem herkennen...en mogelijk adviezen hebben. Wij gaan eerst maar eens met de huisarts overleggen....