zondag 4 april 2010

Kattenhumor

De kat van buren enige huizen verderop maakt er de afgelopen maanden een gewoonte van om onze tuin als kattenbak en krabpaal te gebruiken. Olijfboom en nieuw meubilair worden door hem als leuk nieuw speelterrein gezien.
Toen we indertijd in de straat kwamen wonen kende we de meeste bewoners. Tegenwoordig stellen nieuwe bewoners zich niet meer voor als ze ergens komen wonen dus contact is er met deze buren niet.
Enige weken geleden werd het sloopwerk ons toch te gortig dus M. is netjes aan gaan bellen om te vertellen waar de kat mee bezig was en om te vragen of er geen oplossing gevonden kon worden.
De buurman deelde mede dat hij eens met zijn kat zou praten en hiermee was het gesprek snel beeindigd. We hebben de wijkagente vriendelijk verzocht of zij wilde bemiddelen.
Achteraf bleken onze buren (misschien de buurvrouw ?) toch een vorm humor te hebben die we wel begrijpen.
Vrijdag op mijn verjaardag belde ze aan, met als buffer een klein kind aan haar zijde met de mededeling dat ze toch graag mee wilde denken. Om het hoekje vandaan kwam een verrassingspakket met allerlei attributen die de kat uit onze tuin zouden moeten weren.
Als jullie je dus afvragen wat ik zoal doe de hele dag, ik zit bij het raam met een toeter die een hoog voor mensen onhoorbaar geluid verspreid en die ik op de kat moet richten als hij in de buurt komt. Het raam moet hier echter wel voor open staan.
Jullie nog tips ?

Car

2 opmerkingen:

Mir zei

sateprikkers langs de rand zetten, koffiedik tussen de palnten strooien, en een luchtbuks

janH zei

De meststof ossenbloed te pakken zien te krijgen.Dit wordt door tuinders gebruikt.Dan komt hij met bloedpootjes thuis en je bemest ook je tuin.
Een middel van vroeger.