vrijdag 9 oktober 2009

Sterke Vrouwen met een dichte knip


Het is weer Oktober Borstkanker maand. De glossy Pink Ribbon ligt weer voor het goede doel in de winkel. Dit jaar vind ik het blad veel informatiever dan voorgaande jaren. Informatieavonden vinden op heel veel plekken deze maand plaats.
Maandagavond waren we met een stand aanwezig op de informatiebeurs in het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam. Het was een waardevolle avond waar leuke contacten zijn gelegd.
Gisteravond was ik uitgenodigd om bij de Sterke Vrouwen Ploeg Schiedam iets te komen vertellen over StichtingAngelsfound en onze lotenactie. De powerpoint presentatie was klaar en zat in mijn tas. Mandy ging mee als support.
De avond die gratis te bezoeken was stond in het kader van Pink Ribbon en was aangekondigd in diverse media.
Spontaan was door een van de vrouwen die op de avond niet aanwezig kon zijn nog een aantal boeken ter beschikking gesteld die we voor het goede doel mochten verkopen.
Door de naam en alle promotie die rond de Sterke Vrouwen Ploeg heeft plaatsgevonden had ik grote verwachtingen van de avond. Een flinke stapel loten lag klaar.
De presentatie voor een zaal vol vrouwen ging goed, de locatie was sfeervol, drank en luxe-hapjes waren ruim aanwezig.
De interesse van de vrouwen die aanwezig waren was mager.
De verkochte loten waren op twee handen te tellen, en een hand was voldoende voor het aantal mensen die iemand kende die zij een verwenweekend gunde. Ik mocht nl de laatste kamer voor het PinkWoman Weekend verloten.
Naar de boeken werd al helemaal niet gekeken.
Wij hebben ons verbaasd over het feit dat de aanwezige dames wel voor onze stand in de rij konden staan om vervolgens euro 4 voor een glas wijn neer te leggen maar de loten voorbij liepen.
Ook trokken ze hun neus op voor de lingerie en badpakkenshow die voor prothesedragende dames georganiseerd was. Inderdaad niet altijd sexy maar voor prothese lingerie echt heel mooi.
Naar mijn idee waren de dames niet echt geinteresseerd in het onderwerp en kwamen veelal voor het netwerken en de afterparty waar gratis gegeten en gedronken kon worden.
Jammer, gelukkig nam de oude moeder van een van de dames die uitgenodigd is voor het komende PWW 25 loten mee om in haar service-flat te verkopen.
De Sterke Vrouwen bleken een dichte knip te hebben, de echte Sterke Vrouw op leeftijd, zelf ook geconfronteerd met borstkanker gaat proberen om nog een paar loten voor ons te verkopen. De eerste vijf heeft ze gesleten aan haar groentenboer.

Car

Geen opmerkingen: