maandag 26 oktober 2009

PinkWoman Weekend (2)

Donderdagmorgen een auto vol tassen, twee vrouwen zijn weer onderweg naar Zweifall.
De Action word onderweg nog even geplunderd voor de laatste lading porselein wat tijdens het weekend beschilderd kan gaan worden.
In Breda onderbreken we onze rit om met Esther te eten en vooral bij te beppen. Over achten rijden we het terrein van het Newlifestyleresort op.
Al snel arriveren er nog drie meiden en gezellig proosten we tesamen met Rob en Sibyl op het resultaat van de sponsoractie in de haardkamer.
We hebben ons voorgenomen om er voor te zorgen dat we niet al te laat op bed liggen want dit weekend zal qua energie iets van ons vergen. Om elf uur vertrekken we dan ook richting stapelbed waar we gezellig nog wat napraten. Dit ritueel zullen we er de komende dagen inhouden, even ons hoofd leegmaken.
De eerste nacht in een vreemd bed wil niet echt lukken, tegen de ochtend vallen we beide weer in slaap om vervolgens om 10 uur wakker te schrikken. De wekker was niet goed gezet.
De andere meiden zijn wel op tijd hun bed uitgekomen en staan even later met zwabber en sopemmer voor onze deur. De kamers moeten in orde gebracht worden.
Onze vier linker handen zijn enige tijd later ook gereed om te helpen.
Om vier uur arriveren de eerste gasten en dan begint het tweede bijzondere PinkWoman Weekend 2009 waar we met een grote groep vrijwilligers de afgelopen weken zo mee bezig zijn geweest. Een zangworkshop en miniconcert van Hester, performance van Dick Evers, meditatie, reiki, massage, pedicure, visagie van Douglas, overheerlijke kookkunsten van twee koks van Holland Casino en op zondagmorgen een gesponsord bustochtje naar Monschau.
Ik vond het heel bijzonder om dit jaar aan de andere kant te mogen staan. Aan de energie die de koks en meiden in de keuken lieten zien kan ik nog lang niet tippen maar in verhouding tot vorig jaar ben ik wel weer een flinke stap verder.
Geroerd door het mooie nummer wat Hester vorig jaar na haar bezoek voor haar moeder heeft geschreven en de bijzondere verhalen van weer heel wat vrouwen vergezeld door hun moeder, zus of vriendin die ik tijdens het weekend heb mogen ontmoeten.
Wat blijft het toch een raar idee om te weten dat er verschillende vrouwen aanwezig zijn waarbij de kanker is uitgezaaid. We weten en voelen allemaal wat dit op termijn zal betekenen. Dit brengt ook bij mij weer verwarring teweeg die de komende dagen weer even een plekje moet krijgen.
Tijdens dit weekend heb ik weer heel wat bijzondere Sterke Vrouwen mogen ontmoeten, daar is de Sterke Vrouwen Ploeg Schiedam helemaal niets bij.
Voldaan maar wel flink moe rijden we zondagmiddag in een rit naar huis.
De komende dagen nog nagenieten en dan maar weer eens overdenken wat mijn volgende uitdaging zal worden.

Car

2 opmerkingen:

daisy zei

Hoi Car,

Ja m'n moeder heeft het daar zo naar d'r zin gehad afgelopen weekend!

Leuk dat je ook op mijn log hebt gereageert.

Ik ben zo trots op wat ze doet m'n zus!
En ik ben ook heel trots op m'n moeder die ondankt alles toch weer d'r schouders onder het leven zet.

Dees zei

Fantastisch verslag !!!! Super dat jullie dit gedaan hebben !!!