maandag 22 februari 2010

Gelukkig niet voor de derde keer richting Gent

Vanmiddag ben ik met Mandy voor de derde keer na haar operatie voor controle naar het ziekenhuis in Den Haag gereden. (dit was de vijfde controle in drie weken)
Door het drukke Haagse verkeer helpt de routeplanner ons elke keer weer het ziekenhuis te vinden.
De auto wordt tot voor de deur gereden, Mandy strompelt naar buiten om vervolgens in de hal te wachten totdat de auto op een parkeerplek is gedeponeerd. Even later zal ze in een rolstoel door het ziekenhuis geduwd worden.
Terwijl ik de hal van het ziekenhuis binnenkom zie ik haar wat gebogen zitten tussen de veelal oudere mensen die wachten op een taxi of vervoer op maat.
Zullen deze mensen ook blij zijn dat ze even tussen de vier muren die hun huis rijk is weg zijn ?
"Gelukkig is dit niet ons derde ritje naar Gent", roep ik door de hal.
Toen ze een arts moest kiezen die haar borstreconstructie uit zou gaan voeren was het kiezen tussen een arts in Gent of Den Haag. In Gent is meer expertise aanwezig waardoor de operatie beduidend korter zou duren.
Mocht jij voor Gent kiezen dan boeken wij wel een bed & breakfast en komen je opzoeken, was snel gezegd. Wie wij precies waren bleef onduidelijk.
Gelukkig achteraf heeft de verzekering door de behandeling in Belgie niet volledig te vergoeden meegeholpen en heeft ze gekozen voor de zeer deskundige en heel lieve artsen in Den Haag.
De tijd die de operatie langer heeft geduurd is qua reistijd al driedubbel terugverdiend. Een controle kost al met al nog een uur of vier en put haar qua energie uit maar is nu te doen.
Achteraf realiseer je je pas dat als er complicaties optreden de extra controle's een flinke belasting betekenen en Gent wel heel ver weg is.
Van te voren is het makkelijk zeggen: ik kom naar je toe, op het moment dat het nodig is moet het echter ook nog wel even gebeuren.
We gaan vast nog een paar keer de komende weken richting het ziekenhuis Man, maar gelukkig is dat niet in Gent !

Car

1 opmerking:

Dees zei

Nee, gelukkig, Gent is echt wel een stukje verder..... (maar ik doe het ritje met plezier hoor)...