zondag 5 april 2009

Een huis vol bloemen

Afgelopen maandag hebben een tweetal hoveniers de haag zo goed als dat nog ging gefatsoeneerd. Hij is rechtgezet er zijn palen tussen geslagen en hij is opgebonden.

Ook is onze kant alvast gesnoeid en bemest, de buurman zeurt niet dus die is vergeten.
Na het terugplaatsen ontbraken er een tweetal bomen en de aannemer heeft toegezegd er voor te zorgen dat hier nieuwe voor komen.
Woensdag werden ze gebracht, het bleek echter een ander soort te zijn en de uitvoerder keurde ze af.
Ik die dit al gezien had vond het voor de verandering niet zo erg, het zijn tenslotte planten.
Heb hem verteld dat ik hier nu eens niet over gezeurd zou hebben, ik vond het veel erger dat er aan de achterzijde waar een terras gepland staat gaten in de heg zitten.
Alle lof voor de uitvoerder, hij heeft toegezegd wat extra volgroeide planten te bestellen en er voor te zorgen dat de gaten planten alsnog vervangen gaan worden.
Dit is de eerste en laatste haag in de Velden die op deze wijze opgehoogd is, dit doen ze nooit meer.
Het heeft nu zoveel tijd en energie gekost dat de aannemer zegt er voor te gaan zorgen dat de haag in leven blijft, het komende jaar komt elke twee maanden een hovenier de haag snoeien en bemesten.
Vrijdag is het laatste zand in de tuin gegooid en zijn de stenen teruggeplaatst.
Waar ik vroeger zelf de touwjes in handen had willen houden hebben we nu geleund op het kundig oog van Wim. Hij heeft afgelopen week het tuinontwerp uitgewerkt. Tot op de tegel wordt er over nagedacht.
Zaterdagmorgen heeft hij het technisch uitgelegd aan iemand die komende week offerte uit gaat brengen. Dit brengt een hoop rust.
Met het ontluiken van de lente afgelopen week heb ik het gevoel wel weer terug dat over enkele weken de tuin weer een rustplek zal zijn.
In de tussentijd bivakeren wij met dit lekkere weer op ons dakterras. Ook niet verkeerd.

Mijn verjaardag donderdag leverde een huis werkelijk vol met prachtige bloemen op.

Car





Geen opmerkingen: