maandag 13 oktober 2008

A Sister's Hope (2)

60 kilometer van Amersfoort naar Amsterdam liepen de ruim 300 deelnemers van Sister's Hope afgelopen weekend.
Om deel te mogen nemen aan A Sisters's Hope moet je minimaal
€ 1500 aan sponsorgeld binnenhalen, wat ruimschoots gehaald is want de totale bijdrage voor borstkankeronderzoek wat Sister's Hope dit jaar bij elkaar heeft gehaald bedroeg € 640.000.
De organisatie had gevraagd om ons te melden in het Olympisch Stadion in Amsterdam waar de deelnemers uiteindelijk aan zouden komen.
We hebben kunnen helpen met de aankleding van het stadion, van het sjouwwerk hebben we aangegeven dat dat niet meer ons ding was.
Uiteindelijk hebben we de stand van A Sister's Hope kunnen bevrouwen en hiermee € 860 met de verkoop van t-shirts, petjes e.d. aan de kas toe kunnen voegen.

Voor de deelnemers was een rode loper uitgelegd en om zes uur kwamen zij gezamenlijk het stadion binnen lopen, opgewacht door familie, vrienden en bekenden die veelal in het roze gekleed waren.
Voor vele was dit een zeer emotioneel moment. Op zo'n moment realiseer je je weer wat de diagnose kanker ook voor mensen om je heen kan betekenen.
Uiteindelijk werden de 50 borstkanker "survivers" die mee hadden gelopen apart op het podium gehaald en lieten alle aanwezigen een roze ballon los welke allemaal voorzien waren van een kaartje met een wens of gedachte.

Het was een mooie dag, wie weet durven wij ooit ook nog eens de uitdaging aan te gaan om aan een sponsorloop mee te gaan doen. Het begint in ieder geval wel te kriebelen.

Car

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Goed bezig, girls, heel goed bezig. Emotioneel ook !!!!

Anoniem zei

Car,

Top dat je erbij was.
Ik heb met tranen in mijn ogen en kippenvel op mijn huid zitten kijken op tv en dacht ook; volgend jaar loop ik mee!
Mijn mams dacht hetzelfde dus we hebben al een klein clubje.

groetjes, Mirian